Hyvällä otteella ja ammattitaidolla

Ravintolisät

Tuotteita hyvinvoinnin tueksi

Ravitsemussuositukset

Suomalaiset ravitsemussuositukset ovat laadittu terveille, kohtalaisesti liikkuville henkilöille. Suositusten mukainen ruokavalio toimii hyvänä perustana myös urheilijan terveydelle, kehitykselle ja suorituskyvylle.

Suosituksia käytetään mm. joukkoruokailun suunnittelussa, sekä ohjeellisena arvioitaessa ihmisryhmien ruuankäyttöä ja ravintoaineiden saantia esimerkiksi tutkimustarkoituksiin.

Suositukset toimivat suuntaa-antavina ohjenuorina hyvän ruokavalion koostamiselle, mutta niitä ei ole viisasta käyttää sellaisenaan yksilön ruokavalion suunnittelussa tai ravintoaineiden saannin riittävyyden arviointiin.

Yksilöiden ravinnon tarve vaihtelee suuresti riippuen henkilön terveydentilasta, sukupuolesta, iästä, kehon koostumuksesta ja liikunnan määrästä sekä laadusta. Joten se voi poiketa huomattavasti väestön keskimääräisestä tarpeesta.

Ravintolisät ovat elintarvikkeita, jotka joko ulkomuotonsa tai käyttötapansa puolesta poikkeavat tavanomaisista elintarvikkeista. Valmistemuodoltaan nämä muistuttavat usein lääkkeitä eli ovat esimerkiksi pillereitä, kapseleita tai yrttiuutteita. Koostumuksensa puolesta tuotteet kuitenkin ovat elintarvikkeita, joita säätelee elintarvikelaki.

Ravintolisäasetuksen mukaan ravintolisällä tarkoitetaan puristeena, kapselina, pastillina, tablettina, pillerinä, jauheena, tiivisteenä, uutteena, nesteenä tai muussa vastaavassa annosmuodossa myytävää valmiiksi pakattua valmistetta, jota pidetään kaupan elintarvikkeena. Ravintolisät nautitaan pieninä mitta-annoksina ja niistä saatavalla energiamäärällä ei ole merkitystä ruokavalion kannalta.

Ravintolisien tarkoitus on sille ominaisten ravintoaineiden tai muiden aineiden vuoksi täydentää ruokavaliota tai muulla tavalla vaikuttaa ihmisen ravitsemuksellisiin tai fysiologisiin toimintoihin. Niitä ei ole tarkoitettu korvaamaan monipuolista ruokavaliota eikä niistä saada merkittäviä määriä energiaa.

Ravintolisiä ovat esimerkiksi vitamiinien, kivennäisaineiden, kuidun, rasvahappojen ja lesitiinin saantiin tarkoitetut valmisteet sekä yrtti-, valkosipuli- ja mehiläisvalmisteet.

evira

http://www.evira.fi/portal/fi/evira/


Myynnissäni on Suomalaisen Hankintatukku Oy:n valmistamat ravintolisät.

hankintatukku
http://www.hankintatukku.com/index.php

Hankintatukku Oy on vakiinnuttanut asemansa Suomen johtavana ravintolisien ja rohdosvalmisteiden tuottajana ja
markkinoijana. Yritys on myös viennissä vahva. Tuotteita viedään noin 50 maahan viiteen eri maanosaan: Eurooppaan, Aasiaan, Afrikkaan, Pohjois- ja Etelä- Amerikkaan.

Hankintatukku Oy:n toiminnassa yhdistyvät vankka tieteellinen asiantuntemus, innovatiivisuus ja asiakaslähtöisyys, mistä on osoituksena laaja ja asiantunteva niin kotimainen kuin ulkomainen asiakaskunta.

Kolme tärkeää lisäravinnetta, mitä me ei välttämättä saadakaan riittävästi jokapäiväisestä ruuastamme:

Riittävästä D-vitamiinin saannista tulisi huolehtia koko elämän ajan. Rasvaliukoista D-vitamiinia tarvitaan erityisesti kasvuun, luun ja hampaiden muodostumiseen sekä kalsium- ja fosforiaineenvaihduntaan. D-vitamiini auttaa kalsiumia imeytymään ja kiinnittymään luustoon. D-vitamiinin riittävä saanti on tärkeää erityisesti lapsille, raskaana oleville, imettäville sekä vanhuksille. D-vitamiinia muodostuu auringonvalon vaikutuksesta iholla. Ravinnosta D-vitamiinia saadaan rasvaisesta kalasta, kalaöljystä, kananmunasta, sienistä sekä vitaminoiduista elintarvikkeista, esim. maidosta ja voista.

Lue lisää…

C-vitamiini on tärkeä immuunijärjestelmän normaalille toiminnalle. Se myös auttaa soluja suojautumaan hapettumisstressiltä.

Lue lisää...

Kalaöljyt

Omega-rasvahapot ovat välttämättömiä solujen rakentamiseen. On tärkeää saada niitä ruokavaliosta, koska keho ei pysty tuottamaan tällaisia rasvahappoja.

Lue lisää...

Ajankohtaista

Ota yhteyttä

Voit tilata haluamiasi tuotteita, palveluja ja lahjakortteja alla olevalla lomakkeella.